Peeter Taim, kes astus keskerakonnast välja eelmisel aastal, ja seda tema enda kinnitusel mitte maailmavaateliste vastuolude pärast, vaid eri inimestega tekkinud konfliktide pärast, tõdeb SL Õhtulehega rääkides, et ootab annetuse eest midagi vastu ka. Mis see täpsemalt on, ei soostu Taim ütlema. “Abi ja vastutulelikkust oma tegemistes,” on ta kidakeelne.

“Pool on investeering ja pool on erakonnale tagasimaksmine selle eest, mis ta mulle andnud on,” lisas tartlane Taim veel. Endine Tartu linnavalitsuse noorsootööspetsialist teenib praegu elatist riideäriga ja 200 000 krooni suurune annetus pole talle ülejõukäiv.

Samuti 200 000 krooni annetas kevadel Edgar Savisaare nõunikuks saanud Oleg Harlamov. 100 000 krooniga toetasid Savisaare juhitavat parteid selle aasta teises kvartalis Mati Kopli ja Veiko Võrk, kusjuures kumbki neist pole erakonna liige.

Kopli on ajakirjandusele öelnud, et tegeleb mitmel alal, Võrk on sihtasutuse Tehvandi spordikeskus majandusjuht ning oli kogunud annetatud 100 000 krooni ajapikku.