Erakondade populaarsustabelis on liidripositsiooni säilitanud 25 protsendiga Keskerakond, millele järgneb Reformierakond, kelle toetus on viimase kuuga 2 protsendi võrra kukkunud, vahendasid ERR Uudised "Aktuaalset kaamerat".

Kui jaanuaris oli EKRE tõusnud Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) ja Vabaerakonna kannule, siis aprilliga on ta neist napilt möödunud - EKRE-t toetab 14 protsenti valimiseelistusega vastanuist, sotsiaaldemokraate 13, Vabaerakonda 12 ja IRLi 7 protsenti.

Turu-uuringute AS-i uuringujuhi Juhan Kivirähki sõnul on EKREl opositsioonis lihtne, kui valitsusepoolne kommunikatsioon on nõrk ega suuda erinevaid otsuseid selgitada nagu näitas viimati luhtunud trahvide tõstmise katse. "Sellistel juhtudel on väga lihtne populistlikul erakonnal puistata nagu käisest valmislahendusi, mis tegelikult ei pruugi töötada," märkis ta.

EKRE juhtpoliitiku Martin Helme sõnul on erakonnal kavas edasi kõrgliigasse pürgida. "Küllap kuuleme siit-sealt ka kahjurõõmu, et toetus on võrreldes Brüsseli terrorirünnaku järgse küsitlusega langenud, aga taolised ütlejad vaatavad ilmselt meelega mööda pikemast trendist. Brüsseli põrge pidigi alla jälle tulema, aga võrreldes regulaarse erakondade küsitlusega oleme jätkanud tõusuteel. Meie edasine eesmärk peab olema jõuda kõrgliigasse, ehk võtta Keski ja Refi suurusjärk järgmistel valimistel," sõnas Helme.