Selgub, et valged laigud, millest EKRE räägib, koosnevad suuresti aadressidest, mis kas ei soovi reklaami või suunavad selle postkastide juurde ühisele alusele.

"Ülimalt agaralt oma postituse kulgu jälginud EKRE asus meid postitust mitte saanud aadressidest teavitama ka juba enne kokku lepitud kandeperioodi lõppu. Meie omalt poolt oleme EKRE reklaami toimetanud kõigile tellitud aadressidele," kinnitas Delfile Omniva kommunikatsioonijuht Erki Varma.

"EKRE on tõepoolest meile pretensiooni edastanud ning me oleme neile ka vastanud. Kontrollisime kõiki EKRE poolt meile edastatud aadresse ning ligi pooled neist aadressidest kuuluvad inimestele või korteriühistutele, kes on reklaamist loobunud. Kuna EKRE petitsiooni postituse näol on tegemist tellitud reklaampostitusega, siis nendeni ei saanudki see jõuda," selgitas Varma.

"Lisaks on nimekirjas palju ühistuid, kes on soovinud reklaami kannet spetsiaalsele postkastide juures asuvale reklaamirestile või ühispostkasti. Sellistel puhkudel toimub reklaami jagamine ühistu siseselt ja me ei saa võtta vastutust, et reklaam jõuab iga inimese postkasti."

EKRE saatis täna pressiteate, kus kirjutas: "Lapime valgeid laike, mida Omnivalt tellitud üle-Eestiline otsepostitus tegemata jättis. Ligi 80 erinevat adressaati ja piirkonda üle Eesti on juba teada andnud, et nendeni pole meie erakonna poolt saadetud petitsioon jõudnud. Muuhulgas palju kortermajade elanikke Lasnamäel, Mustamäel, Õismäel ja Kesklinnas, aga ka eramajade asukaid Kakumäel, Tiskres, Kadriorus, Kristiines ning Pirital, kes pole postitust kahjuks kätte saanud.”

Läkituse kaudu kogutakse allkirju petitsioonile konservatiivse immigratsioonipoliitika toetuseks ja referendumi korraldamiseks selles küsimuses.