EKRE saatis erakond kõikidesse eraisikute postkastidesse vastavasisulise makstud vastusega petitsiooni koos selgitava kaaskirjaga. Kokku saadeti välja 530 000 kirja. Petitsiooniga saab liituda ka erakonna kodulehel. Samuti on kampaania paremaks teadvustamiseks eetris telereklaam. Kavas on asuda allkirju koguma ka linnades ja asulates erakonna aktiivi poolt.

Erakond loodab petitsioonile koguda rekordarvu allkirju, et need siis esitada riigikogu juhatusele. Allkirja kampaania lõppedes kavatseb konservatiivide fraktsioon esitada riigikogu menetlusse rahvahääletust korraldava eelnõu.

„Meie hinnangul on immigratsiooniteema eesti riigi ja rahva tulevikku silmas pidades strateegilise tähtsusega ja vajab selget rahva mandaati, kui soovime, et riigivõim säilitaks legitiimsuse,“ ütleb Konservatiivse Rahvaerakonna esimees Mart Helme. „Hetkel tegutseb valitsus ilma mandaadita, ohte ja probleeme maha vaikides ning meie kõigi ühist tulevikku ohustades. Meie eesmärk on tuua immigratsiooniteemaline debatt koos kõigi poolt ja vastuargumentidega avalikkuse ette ja kaasata lõppotsusesse kõrgeima võimu kandja ehk rahvas.“