EKRE volikogu peab vajalikuks, et erakonna fraktsioon asuks parlamendis ellu viima neid programmilisi punkte, mis tooksid kaasa poliitilise süsteemi reformi.

"Riigikogus tuleb hääletusele viia eelnõud, mis kaotaksid või oluliselt kärbiksid parteide riiklikku rahastamist ning vähendaksid rahvasaadiku palka ja lisatasusid. Otsedemokraatia tugevdamiseks tuleb seadustada rahvahääletuse algatamise võimalus kodanikel.

Parlamendis tuleb hääletusele viia riigikogu valimiste korra muutmine selliselt, et igas valimisringkonnas osutuvad vastavalt mandaatide hulgale valituks enim hääli saanud kandidaadid, kusjuures valituks osutunul on kohustus asuda tööle kandideeritavale kohale. Samuti kehtestada saadiku tagasikutsumismehhanism," teatab erakond.

Erakonna fraktsioon peab võtma eesmärgiks muuta kohalike omavalitsuste valimiste korda eesmärgiga kehtestada omavalitsuste valimisõigus ainult kodanikele ning seista vastu topeltkodakondsusele.

"Volikogu mõistab, et kõige väiksemal fraktsioonil riigikogus on piiratud võimalused erakonna programmi elluviimiseks seadusandlikul tasandil, kuid fraktsioon saab poliitilisi konkurente sundida hääletusel ja aruteludel näitama selget meelsust nende poliitiliste reformide suhtes, millele andis mandaadi meie valija," lisab partei.