Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna fraktsioon kohtub iga nädal kahe-kolme huvigrupiga, nii nagu teevad seda kõigi Eesti erakonde fraktsioonid riigikogus. 9. detsembril 2015 soovis meiega kohtuda MTÜ Eesti Vanemad. Kohtumisel oli juttu lastekaitsest ning vajadusest kaitsta traditsioonilist peremudelit. Neis küsimustes leidus meil maailmavaates kokkupuutepunkte. Ei hiljem ega varem pole Konservatiivse Rahvaerakonna ja MTÜ Eesti Vanemad vahel mistahes kontakte olnud.

Eesti Päevalehe väide, et Konservativne Rahvaerakond korraldab koos MTÜ-ga järgmisel nädalal meeleavaldust, on otsene vale. Mingil meeleavaldusel osalemist pole erakonna volikogus, juhatuses, fraktsioonis, ringkondade tasemel või mis tahes muus ringis isegi arutatud, rääkimata osalemisest.

Need faktid pole takistanud Eesti Päevalehel avaldamast artiklit, kus nõukogulike propagandameetoditega püütakse punuda mitmekordne ahel stiilis "süüdi seostamise läbi", üritades panna lugejat uskuma, et konservatiivid ja Eesti iseseisvuse kestmise eest võitlevad inimesed on Putini käsilased. Tegemist on vasakpoolsete ja rahvusriikide vastaste mustriks kujunenud käekirjaga, mille kohaselt konservatiivsed ja rahvuslikud jõud mitte üksnes Eestis, vaid näiteks ka Poolas, Ungaris, Prantsusmaal ja Inglismaal on alati Putini käsilased.

See on lihtsalt piinlik, millist propagandistlikku jama viljeleb Eesti Päevaleht ajakirjanduse egiidi all. Järjest rohkem saab selgeks, et Eesti Päevaleht ja Delfi täidavad poliitilist tellimust, kellele ei ole meeltmööda rahvuslike jõudude üha kasvav edu.

Mõistagi esitame Eesti Päevalehe artikli kohta kaebuse Pressinõukokku."