Martin Helme sõnul võib probleemi taga olla Rahvaliidu lõpuaastate küllalt segane arvepidamine. "On selliseid lugusid küll tulnud ette, et inimesed on saatnud seal kuskil 2010. aastal või veel varem kontorisse oma lahkumisavalduse ja see on siis kuhugi kaduma läind või kuhugi toppama jäänud. Anti näiteks ringkonnajuhi kätte. Ringkonnajuht ei saatnud seda edasi keskkontorisse," rääkis Helme ERR-i raadiouudiste vahendusel.

Martin Helme tõdeb, et ehkki EKRE on oma nimekirja korrastamisega palju vaeva näinud, on seis kohati siiski segane, kuna erakonna liikmeskond on ju järjepidevalt tulnud üle mitmest erinevast parteist.

Ühtlasi tunnistab Helme, et küllalt keeruline ongi välja uurida, kas läbi mitme erakonna EKRE-sse jõudnud inimesed ikka tahavad kõik selle partei ridades olla.

"No selliseid inimesi, keda meil pole õnnestunud kuidagi kuhugi ära lahterdada või kelle kontakte meil pole õnnestunud uuendada, neid on nõksu üle tuhande," märkis ta.

Kindlasti pole vigased ning ülepaisutatud nimekirjad ainult Konservatiivse Rahvaerakonna mure. Juunikuus juhtis äriregistris vigastele nimekirjadele tähelepanu ka õiguskantsler Ülle Madise.

Riigi Infosüsteemide Keskuse kohturegistrite osakonna juhataja Ingmar Väli tõdeb, et nemad olukorra parandamiseks suurt teha ei saa. Kui aga inimene ei taha olla selles erakonnas, siis ta saab väga kiiresti oma ID-kaardiga sisse logida äriregistri ettevõtjaportaali ja esitada seal avalduse, et tahab välja astuda sellest erakonnast, õpetas Väli.