Selline olukord on tekkinud näiteks Saaremaal Tagamõisas, kus kõrge loodusväärtusega alale on arendaja kavandamas golfiväljakut ja sellega seotud teisi ehitisi, aga ka hotelli ja puhkemaju, teatas EKO Delfile.

Keskkonnamõju eelhindamise tulemusena oleks olnud selge, et arendaja plaanidel poleks antud alal tulevikku. Asjade kulg on aga viinud olukorrani, kus detailplaneeringu ja selle keskkonnamõju strateegilise hindamise menetlemise käigus on arendaja soovid järjest kasvanud ning sellega ühes ka mõju Eesti ja Euroopa mastaabis ühele liigirikkaimale alale.

EKO liikmed on seisukohal, et keskkonnaministeeriumil ja tema allasutustel tuleb loodusväärtuste kaitsel tegutseda senisest jõulisemalt ja otsustavamalt, see tähendab, mitte sörkides arendaja plaanide sabas, vaid pannes selged piirid arendaja tegevusele kõrge loodusväärtusega aladel.

Eesti Keskkonnaühenduste Koda ühendab üheksat keskkonnaorganisatsiooni: Eestimaa Looduse Fond, Eesti Ornitoloogiaühing, Eesti Roheline Liikumine, Eesti Üliõpilaste Keskkonnakaitse Ühing Sorex, Läänerannik, Nõmme Tee Selts, Säästva Eesti Instituut, Pärandkoosluste Kaitse Ühing, Tartu Üliõpilaste Looduskaitse Ring.