Tudengid ütlevad oma teates, et rektor on tegutsenud oma parima äranägemise järgi ning riskides kasutanud meetodeid, mis ei ole end õigustanud. Seetõttu on Signe Kivi tudengite silmis kaotanud usaldusväärsuse rektorina.

Eesti kunstiakadeemia tudengid ootavad konkreetseid muudatusi paremuse suunas ja kooli jätkamist ühtse tervikuna.

"Kinnisel hääletusel umbusaldust ei avaldatud, seega on rektori otsustada, kas ja kuidas ta jätkab. EKA eetikakoodeksist lähtuvalt ei saa üliõpilasesindus täpsemaid kommentaare anda, kuna tegemist on ülikooli siseasjaga," ütlesid üliõpilasesinduse liikmed.

Eesti kunstiakadeemia üliõpilasesindus esitas üleeilsel Eesti kunstiakadeemia nõukogu istungil ettepaneku viia läbi rektor Signe Kivi umbusaldushääletus, mis võeti ühehäälselt päevakorda. Rektori tagandamisest jäi puudu vaid üks hääl.

Rektori umbusaldamiseks peab EKA nõukogu 22-st liikmest rektori tagandamist pooldama kaks kolmandikku ehk 15 liiget. Anonüümse allika andmetel pooldas kohalolnutest Kivi jätkamist rektorina vaid kuus liiget.

Kuna üks liige puudus ning üks oli erapooletu, jäi umbusaldamiseks vajalikust 15 häälest napilt puudu.

Signe Kivi läks allika sõnul seekord erandlikult arvesse nõukogu kvoorumi koosseisu, kuigi tavaliselt pole analoogsetes situatsioonides need, kes hääletada ei saa, ka kvoorumis.