Kunstiakadeemia teatas, et avalik küsimine kuulutati välja eile, 5. juunil ja ettepanekute esitamise tähtaeg on 20 päeva pärast, 26. juunil.

Akadeemia teatel on võrreldes 2006.–2008. aastaga majandusolukord ja kinnisvaraturg oluliselt muutunud, samuti on uue õppehoone rajamise protsessis toimunud mitmeid pöördeid, mis kohustavad kõiki võimalusi uuesti analüüsima. Avaliku küsimise eesmärk on ennekõike hankida informatsiooni Tallinnas asuvate kinnistute kohta, et võrrelda neid EKA uue õppehoone Tartu mnt 1 kinnistu ja projektiga ning langetada seejärel informeeritud otsus.

Viimastel kuudel on EKA-le saadetud mitmeid pakkumisi alternatiivsete asukohtade kohta, kuid andmed ei ole võrreldavad, sest sisaldavad väga erinevat infot ja parameetreid. Seetõttu palub EKA juhtkond kõigil huvilistel ja pakkujatel esitada andmed võrreldaval moel, EKA esitatud parameetrite alusel.

Teade edastatakse kõigile senistele pakkujatele ning on avaldatud EKA uue maja lehel kooli kodulehel. Kogu info saamiseks on vaja sama veebilehe vormi kaudu registreeruda.