Erukindral Einselni sõnul panevad viimaste päevade sündmused seoses Edgar Savisaare pildi tulistamisega sügavalt mõtlema ja muretsema iga ausa inimese Eesti riigis.

“Jahmatamapanevad üksikasjad ümberkäimisest tulirelvadega, oma võidujoovastuse, vihkamise ja põlguse ülbe ja küüniline väljaelamine opositsiooniliidri pilti tulistades Meegomäe lahingukoolis ning nende piinlike faktide ilmsikstuleku järgne vassimine, valetamine ja salgamine kompromiteerivad tõsiselt kogu seda poolvirtuaalsel inimjahil osalenud seltskonda ja varsti ka kogu Eesti riiki,” lausus Einseln ETAle saadetud avalduses.

Einselni sõnul on peaminister Laar, endine Võru maavanem Robert Lepikson ja peaministri kaaskonnas olnud kõrged riigiametnikud Eerik-Niiles Kross ja Jaan Tross kõik otseselt kaitseväega kokkupuutunud täiskasvanud mehed.

“Mart Laar ja tema saatjad armastavad sageli eputada oma reservohvitseri aukraadidega,” lausus Einseln. “Robert Lepikson on olnud kaitseministeeriumi kantsler ning riigi siseminister. Nad kõik peaks olema kursis elementaarsete reeglite ja nõuetega selle kohta, mida tohib ja mida absoluutselt ei tohi teha kaitseväe territooriumil tulirelvadega.”

Pildiskandaalist tekkiva korvamatu kahju eest võiks Eesti maine ainsana päästa Laari kiire erruminek ja Meegomäe sündmuste ühine hukkamõist kõigi Riigikogus esindatud poliitiliste jõudude poolt.