““Pealtnägija” kodukanal ETV on riiklik organisatsioon, mis peaks olema absoluutselt apoliitiline. Nüüd tekitavad aga segadust täiesti poliitilised reklaamklipid selle nädala “Pealtnägija” saatele, mida juba ETV näitab ning kus osaleb ka seni austatud Voldemar Kuslap,” kirjutab erukindral.

Einseln peab täiesti häbiväärseks olukorda, kus riigitelevisioon sekkub sellisel moel valimisvõitlusse. “Meil on ka erakanaleid, kus võib niisuguseid hoiakuid näidata või neid ajalehtedes poliitilise reklaami sildi all tutvustada,” leiab Einseln.

Erukindrali hinnangul ei ole ETV (saate)juhid kunagi hiilanud oma poliitilise erapooletuse ja eetikaga. “Kuid nüüd on ületatud igasugused sündsuse piirid ning oleks juba aeg midagi ette võtta. Inimestele, kelle arusaamine isegi kõige primitiivsematest demokraatliku ühiskonna toimimisnormidest on nii puudulikud, ei tohi usaldada avalik-õigusliku kanali ja seal näidatavate ühiskonnasaadete juhtimist.”

Aleksander Einseln soovib, et ringhäälingu nõukogu, pressinõukogu või Tartu Ülikooli ajakirjandusprofessorid avaldaksid oma arvamust tekkinud olukorra kohta.

“Aga palun mitte sõnavabaduse- või turumajanduse-mulinat, vaid arutelu ja läbimõeldud soovitusi eetilise meedia arendamiseks Eesti Vabariigis, milles kõrgeetiline sõnavabadus ning õiglus on tava, mitte erand.”