Ida-Tallinna keskhaigla kommunikatsioonispetsialist Kadri Penjam ütles Delfile, et nende haiglasse toodi eile pärast avariid üks inimene ning teine pöördus umbes tund aega hiljem ise ITKH erakorralise meditsiini osakonda kontrolli. 

„Mõlemad vaadati üle ja lasti ambulatoorsele ravile,“ sõnas Penjam. Tema sõnul oli ühel patsiendil kämblaluumurd ja teisel luumurd rindkere piirkonnas, kuid vigastused olid piisavalt väikesed, et nad kodusele ravile lubada.

Põhja-Eesti regionaalhaigla kommunikatsioonijuht Hede Kerstin Luik ütles Delfile, et PERHi toodi kiirabiga kokku üheksa inimest, üks laps saadeti edasi lastehaiglasse. Kaks patsienti said pärast põhjalikke uuringuid kodusele ravile, haiglasse jäi ravile kuus patsienti, kellest kolm kõige raskemini vigastatut on siiani intensiivravil.

Põhja prefektuuri pressiesindaja Marie Aava ütles Delfile, et tal pole andmeid selle kohta, kas kõige raskemini said viga jalakäijad või autos olnud inimesed, kuid ta märkis, et haiglast koju lubatuid oli nii jalakäijate kui ka autodes olnute seas.

Kolm last viidi Tallinna lastehaiglasse. Aava kinnitas, et ükski laps eluohtlikke vigastusi ei saanud. Mercedes-Benzis olnud 10-kuuse poisiga oli kõik korras ning ta lubati ema juurde. Pärast ülevaatust lubati koju ka 9-aastane tüdruk. Aava sõnul oli üks laps, ilmselt 4-aastane jalakäija, eile veel intensiivravil.

Seni pole politseil teda, kas fooris põles roheline tuli BMW või Mercedes-Benzi juhile. Aava sõnul saab küll öelda, et BMW juht, 22-aastane Gregor, võis ületada kiirust ja tal olid alkoholi tarvitamise tunnused, kuid täpsem süülisus selgub siiski kriminaalmenetluse käigus. Politsei käsutuses on turvasalvestised ja kuulatakse üle tunnistajaid.

Politsei ootab infot foorides põlenud tulede kohta

Eile hommikul oli Tallinna kesklinnas Tartu maanteel raske liiklusõnnetus, kus mööda Tartu maanteed linnast väljuval suunal liikunud sõiduauto BMW, mida juhtis 22-aastane Gregor, põrkas kokku Fr. R. Kreutzwaldi tänavalt (Lastekodu tänava poolt) vasakpööret teinud sõiduautoga Mercedes-Benz, mida juhtis 42-aastane Eve.

Autode kokkupõrke tagajärjel paiskus Mercedes-Benz otsa Tartu maantee sõidusuunavööndeid eraldaval ohutussaarel viibinud viiele jalakäijale: 64-aastasele Olegile, 37-aastasele Helenile, 57-aastasele Galinale, 4-aastasele poisile ja 9-aastasele tüdrukule. Täiskasvanud viidi Põhja-Eesti regionaalhaiglasse ja lapsed Tallinna lastehaiglasse.

Ilmselt kiirust ületanud ja purjuspäi rooli taga istunud Gregoriga koos olid BMW-s ka kaks 17-aastast tüdrukut ja 20-aastane Kristo, kes pöördus hiljem ise Ida-Tallinna keskhaiglasse. Tüdrukud ja autojuht viidi kiirabiga Põhja-Eesti regionaalhaiglasse.

Mercedeses oli lisaks juhile veel neli inimest. Nendest 15-aastane tüdruk, 41-aastane Heiki ja rooli taga istunud 42-aastane Eve toimetati Põhja-Eesti regionaalhaiglasse, 51-aastane Peeter viidi Ida-Tallinna keskhaiglasse ja 10-kuune poiss Tallinna lastehaiglasse.

Õnnetuse asjaolud on selgitamisel. Politsei palub õnnetuse pealtnägijatel helistada politsei kliendiinfo telefonil 612 3000 või saata e-kiri aadressile pohja.lmt@politsei.ee. Eriti oluline on politseile informatsioon sellest, millised tuled fooris õnnetuse hetkel põlesid.