"Riigikogu liikmed peaksid enne reisimist uurima, kuhu neid kutsutakse, peaksid enne uurima, kes seda teeb. Antud juhul sai aga Velman väga hästi aru, kuhu ta läheb ja kelle raha eest," kommenteeris Nestor Delfile Velmani Venemaal käiku, mille maksis kinni Vladimir Jakunin.

Nestor lisas veel, et riigikogus on Velmanil nendel päevadel (9.09-11.09) märgitud põhjuseta puudumised. "Rahvasaadik on vaba otsustama, kuhu ta läheb ning kas ta tegi õige valiku või mitte. Hinnangu tema otsusele annavad aga tema tööandjad ehk valijad," sõnas Nestor.

Nestori sõnul tuleb vahel ikka ette seda, et riigikogu liikmetel tuleb kohtuda Eesti suhtes mitte kõige sõbralikemate kolleegidega, aga seda rahvusvaheliste erinevate ürituste raames. "See üritus aga, kuhu läks Velman, oli hoopis midagi muud," lisas Nestor.

Tänane Eesti Päevaleht kirjutas, et riigikogu väliskomisjoni liige Vladimir Velman veetis septembris tööajast kolm päeva Moskvas. Velman võttis vastu EL-i sanktsioonide alla pandud riigiduuma saadiku kutse ja osales teise musta nimekirja tegelase konverentsil. Eesti rahvaesindaja lasi oma sõidu silmagi pilgutamata Vene rahaga kinni maksta.

Kuigi riigikogu eelinfost ei leia selle kohta sõnagi, osales Velman õigeusu parlamentaarse assamblee (ÕPA) nn sotsiaalse tegevuse, perekonna ja emaduse komisjoni istungil. Assambleel on koduleht, kus Velmani kui Eesti rahvaesindaja osalus prominentselt ära märgiti.