Nestor ütles Delfile, et tema hinnangul on tavatult vara vastu võetud Tallinna linnaeelarve Keskerakonna vastus Reformierakonna ja IRL-i poolt esitatud kohalike maksude seaduse muutmise eelnõule.

"Tegelikult tahtsid Reformierakond ja IRL müügimaksu keelustamise eelnõuga teha Tallinna linnale karjapoissi ja nüüd teeb siis Tallinna linn riigikogule tagasi. Need on raha asjad. Nii ei käituta nendes, siin ollakse korrektsed, täpsed. Eelarvete planeerimine peab olema pikemaks ajaks ette, aga nüüd tehakse lihtsalt riigikogu valimiste huvides trikke," sõnas Nestor.

"Ma kutsuks üles sellisele lahendusele, et Reformierakond ja IRL võtavad tagasi oma puhtalt poliitika tegemisele ja üldse mitte raha asjadele mõeldes tehtud eelnõu. Ja kui nad seda teevad, siis saab ka Edgar Savisaar Tallinna volikogust tagasi kutsuda oma kiiruga tehtud eelnõu," ütles Nestor.

Sotsid tahavad omavalitsuste maksuotsuseid kaitsta

Sotsiaaldemokraatlik Erakond ja riigikogulased Jaanus Marrandi, Jaan Õunapuu ja Karel Rüütli on samuti esitanud riigikogule kohalike maksude seaduse muutmise eelnõu. Sotside eelnõu peaks esimesele lugemisele tulema septembris, Nestor loodab, et riigikogu asub seda tõsisemalt arutama.

"Eelnõu mõte on see, et kui arengukava rahastamise objektina näeb kohalik võim ka neile sellel hetkel seadusega lubatud kohaliku maksu kehtestamist, siis riigivõim mingit kohalikku maksu tühistades või muutes, peab sellega arvestama, et nende kohalike inimeste täiesti seadustele põhinev soov oma elu edasi arendada ei saaks riigivõimu poolt maha tapetud," märkis Nestor.