„Tundsin seal ära nii Toomas Hendrik Ilvese kui ka Indrek Tarandi,“ ütles Nestor. „See, et Ilves on seda ametit pidanud, oli sellest debatis tuntav.“ Nestori hinnangul õnnestus Tarandil raadiosaaade paremini kui mõni kirjatükk või eelmise nädala esinemine Vikerraadio „Jutusaates“. „Täna oli ta rohkem enda moodi,“ lausus Nestor.

Käsitletud teemad olid Nestori sõnul prognoositavad alates presidendi volitusi ja õigusi käsitlevatest teemadest kuni välisrahaskandaalini, millest ka saate alguses kohe juttu oli.

„Mind pani kulmu kergitama Tarandi valmidus presidendi mõju ära kasutada, mida lääneliku riigi president tegema ei peaks,“ kõneles Nestor ja lisas, et tema hinnangul käitus president Ilves välisraha skandaalis õigesti.

Tarand oleks pooldanud teistsugust käsitlemisviisi ja julgustanud teabeametit ja kapot minema kaugemale. „Minu meelest on see just see, mida üks president teha ei võiks,“ lausus Nestor. „Minu meelest president Ilvesel ei olnud teist võimalust.“

Presidendivalimiste kampaania, mis Nestori sõnul on käinud sellest ajast alates, kui võimalike kandidaatide nimed välja käidi, erineb riigikogu valimiste kampaaniast tunduvalt.

„Presidendi valimiste kord ei eeldagi sellist kampaaniat nagu riigikogu valimistel,“ kõneles Nestor. „Debateeritavate küsimuste ring on ka kindlasti väiksem.“ Ta prognoosis, et teledebatt tuleb ilmselt laias laastus samasugune kui oli raadiodebatt.

Nii küsijatele kui vastajatele soovitas Nestor sisulist vaidlust parlamentaarse ja rohkem presidentaalse riigikorralduse vahel kuulajatele-vaatajatele lihtsamalt lahti seletada. Ta möönis, et mõlemad kandidaadi on targad ja palju lugenud inimesed, kuid ta avaldas kahtlust, kas Vikerraadio kuulaja sai ikka aru, miks toetab Tarand presidendi otsevalimisi ja ei annaks samas presidendile võimu juudre ning miks leiab Ilves, et presidendi otsevalimine ei ole nii hea idee.

„Kõik kolm erakonda, kes on otsustanud Ilvest toetada, on jõudnud selleni iseseisvalt. Meil oli seda vast kõige lihtsam teha,“ kinnitas Nestor lõpuks ja lisas, et mingeid vandenõuteooriaid ei ole mõtet otsida.