"Poliitikas ei toimu reeglina midagi ebaloogilist," rääkis Nestor Delfile. "Seejuures tuleb arvestada, et kõikides koalitsioonides on arvamustevahetus ja ka eri seisukohtadel olek sisuliselt püsiv seisund."

Võimaliku valitsuskriisi küsimused kerkivad Nestori sõnul siis, kui neid erimeelsusi ei hoita enam koalitsiooni sees ja neid teadlikult avalikuks tehakse.

Nestori sõnul on asjaolu, et peale kohalikke valimisi on koalitsioonierakondade erimeelsused meie kõigi ette toodud, loogiline kahel põhjusel.

Peamine põhjus on tema sõnul selles, et Reformierakond ei saa loota edule riigikogu valimistel aastal 2015 samamoodi jätkates.

"Tuult tiibades enam pole ja uus start on hädavajalik," sõnas Nestor. Üheks võimaluseks oleks tema sõnul olnud vahetada esinumbrit ja minna nendele valimistele uue peaministriga, kuid sama koalitsioonikaaslasega.

"Selle võimaluse eelduseks oleks olnud laias laastus samasuguseks osutunud valimisedu IRLiga kohalikel valimistel," rääkis Nestor. "Kas siis oleks koos võidetud või kaotatud, polegi seejuures oluline."

Valimistel oli aga IRL selgelt edukam ja see on Nestori hinnangul sündmus, mida valitsusliidu juhtiv jõud endale lubada ei saa. "Piltlikult öeldes – kui Parts istub Krossi helikopteris ja vaatab sealt Ansipile ülevalt alla, on kärisemisoht väga suur," võrdles ta.

Nestor on enda sõnul kuulnud ka spekulatsioone, et tegu on respublika märguandega koalitsioonipartnerile, et viimane aeg oleks peaministrit vahetada. "See arvamus ei tundu väga mõistlik olevat, sest puht omakasu mõttes on IRLile Ansipi jätkamine kasulik," lisas Nestor.