Ehitusekspert Arvo Jaama sõnul oleks kunstiakadeemia hoone ehitus Tallinnast väljapoole odavam võibolla juhul, kui see asuks näiteks Võrumaal või mõnes teises odavamate krundihindadega piirkonnas. "Seal tekiks aga probleem selles, et ei oleks ehitajaid saada, kes selle mahuka projekti valmis teeks," ütles Jaama, kes on teinud ehitushindade arvestusi ka näiteks Kumu kunstimuuseumile ja Solarise keskusele.

"Kulutusi on tegelikult kunstiakadeemia hoone juures juba ju tehtud, seega oleks need otsused tulnud juba varem teha. Eks siinkohal ongi tegemist poliitiliste otsustega, kui tahetakse hoone valmis teha, küll siis ka tehakse," arvas ehitusekspert.

"Me oleme neid arvutusi teinud ning akadeemia haldus- ja finantsdirektor Andri Simo ütles mulle, et maja linnast välja ehitamine oleks võib-olla 5 protsenti odavam. See kõik sõltub uue krundi maksumusest, ehitushindadest ja mitmest muust asjaolust," ütles kunstiakadeemia avalike suhete juht Solveig Jahnke Delfile.

"Kui aga arvestada juba tehtud kulutusi - ligi 5 miljonit eurot - mida oleme selle projekti raames teinud, siis tegelikult ei tasuks see meile ära. See krunt, mis meil Tartu maanteel on kuulub meile, seega siinkohal määrab ikkagi hinna ehitushindade seis," ütles Jahnke.

EKA on plaaninud uue hoone ehitustöödega alustada sellel aastal, ent on viimasel ajal takerdunud vaidlustesse naabritega.