Riigikogu liikmete eetikakoodeksi töörühma poolt koostatud eetikakoodeksi üldpõhimõtete hulka kuulub muu seas näiteks nõue olla "kolleegide, valitsuse liikmete, ametnike ja kaaskodanike suhtes lugupidav, viisakas ja osavõtlik" (1.5). Samuti hoiatab koodeks liikmeid sobimatu keelekasutuse ja anonüümsete kommentaaride eest (1.6).

Eetikakoodeksi üldpõhimõtete suhtlusreeglite hulgas on veel klausel, mis manitseb riigikogu liiget Eesti ja riigikogu maine kahjustamise eest mis tahes viisil (1.7).

Riigikogu tööd puudutavate reeglite alla kuulub ka punkt, mille järgi peaks riigikogu liige enda sõnade eest vastutama: "Ta hoidub olukordade ja otsuste mõjutamisest varjatult või anonüümselt" (2.1).

Punkt 2.11 sätestab, et "kolleegiga vahetuks suhtlemiseks väldib riigikogu liige teiste kolleegide ja istungi häirimist. Arupärimise või küsimuse esitamisel austab Riigikogu liige vastuse esitajat kohalolekuga."

Kallase meeskond alustas koodeksi väljatöötamist juba 2012. aasta suvel riigikogu korruptsioonivastase seaduse kohaldamise erikomisjon toel.

Lisaks Kallasele on eetikakoodeksi väljatöötamisega seotud veel endine riigikogu IRL fraktsiooni liige Mart Nutt, sotsiaaldemokraat Andres Anvelt, keskfraktsiooni liige Kadri Simson ning praeguseks Reformierakonnaga ühinenud Kalle Laanet.