"Ma arvan, et see on väga kahetsusväärne, kui Laasi ja Toobal arvavad, et nüüd, kui õigusemõistmine neile ei sobi, siis nad võivad selle õigusemõistmise süsteemi peale sülitada," ütles Tallo ERR-ile.

"Kui mina tahaksin Toobalile vastu tatti anda - vabandust otsekohese jutu eest - siis ta jookseks küll politseisse ja ütleks, et ta rikkus seadust ja kohus mõistaks mu süüdi kehalise vägivalla tarvitamise eest ja ta oleks sellega rahul," lisas ta.

Tallo kritiseeris ka tekkinud olukorda, kus ühel korral inimene ütleb, et kohus on õige ja tubli, ja teisel korral, kui see talle ei meeldi, et kohus ei ole õige ja tubli.

"Lihtsalt ignoreerida kohtuotsust, see viib tagasi sellise kahetsusväärse olukorrani, mis meil on olnud, mis meid iseloomustas rohkem üleminekuühiskonnana, kus mitmed juhtivad inimesed, näiteks kunagine Maapanga esinaine Malle Eenmaa või Rakvere linnapea (Andres – toim) Jaadla mõisteti kohtus kõikides astmetes süüdi ja nad ütlesid lõpuni, et nad ei ole süüdi," rääkis Tallo.

Tallo lisas, et oma süütust võivad süüdimõistetud kinnitada küll, ent saavad seda teha vaid kodanikena, mitte riigikogu liikmetena.