Eestlaste seas oli tänavu esimesel poolaastal keskmine toetus Reformierakonnale 38 protsenti. Möödunud aasta keskmine toetus peaministriparteile oli eestlaste seas 43 protsenti, selgub BNS-i tellitud TNS Emori uuringust.

Eestlased teotavad enam ka Isamaa ja Res Publica Liitu (IRL) ja Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda (SDE), tänavu esimesel poolaastal oli keskmine toetus neile erakondadele vastavalt 22 ja 21 protsenti. Mullu oli keskmine toetus eestlaste seas IRL-ile ja SDE-le vastavalt 20 ja 13 protsenti.

Neile kolmele erakonnale järgnesid Keskerakond (2011. aasta esimese poole keskmine toetus eestlaste seas üheksa protsenti, mööduud aasta keskmine 13 protsenti), Eestimaa Rohelised (2011. aasta esimese poole keskmine toetus eestlaste seas viis ja möödunud aasta keskmine kuus protsenti) ning Rahvaliit (vastavalt kaks ja kolm protsenti).

Muust rahvusest valijad eelistasid ülekaalukalt Keskerakonda. 2011. aasta esimese poole keskmine toetus Keskerakonnale oli 77 protsenti, mida on samas kahe protsendipunkti võrra möödunud aasta keskmisest vähem.

SDE tänavuse esimese poolaasta keskmine toetus muust rahvusest inimeste seas oli kaheksa protsenti (möödunud aasta keskmine neli protsenti), Reformierakonnal vastavalt seitse ja kuus, rohelistel kaks ja neli, IRL-il üks ja kaks ning Rahvaliidul üks ja kaks protsenti.

Erakondade igakuise populaarsusuuringu käigus küsitles TNS Emor 26. maist 15. juunini 823 valimisealist kodanikku.