Ajaleht The Daily Star kirjutab viitega Liibanoni armeele, et vahistatud Mohammad Tufiq Hujeiri tunnistas ülekuulamisel, et ta vastutas nii röövijatele kui pantvangidele toidu toomise eest, saades selle eest raha.

Anonüümsust palunud allikas rääkis, et väidetavalt lubas Abbas oma assistendile aidata tal võltsitud passiga põgeneda Liibanonist läbi Süüria Iraaki.

Vahistatud Hujeiri kuulab täiendavalt üle sõjaväe eeluurimiskohtunik Fadi Sawwan, kes juhtumiga tegeleb. Hujeiri vahistati 13. märtsil.

Hujeiri oli kümnes inimene, kes on vahistatud seoses seitseme eestlase rööviga mullu märtsis Liibanonis.

Süüria võimud andis Abbasi, keda peetakse eestlaste röövi võtmeisikuks, Liibanonile üle mullu 2. novembril, kui ta oli Venezuela passiga teel Damaskusest Katari.

Abbas lootis inimröövi eest teenida 120 000 dollarit, kuid uurimine paljastas, et Abbasi lootused ei läinud täide ja ta sai röövi eest vaid 40 000 dollarit.

Seitse eestlast rööviti mullu 23. märtsil Liibanoni linna Zahle lähistel ja nad vabastati peaaegu neli kuud hiljem. Meeste endi sõnul veeti neid vangistuse ajal sageli edasi-tagasi Liibanoni ja Süüria vahel.