Viimastel andmetel ületas seitse eestlasest jalgratturit Süüria-Liibanoni piiri ja sattus Bekaa oru idaosas röövlite kätte, vahendab BNS.

Viimastel andmetel ületas seitse eestlasest jalgratturit Süüria-Liibanoni piiri ja sattus Bekaa oru idaosas röövlite kätte.

Daily Star edastas riikliku uudisteagentuuri NNA informatsiooni, mille kohaselt otsisid armee ja julgeolekujõud pärast juhtunut läbi lähedalasuva Kfar Zabadi küla ja selle ümbruse mäestikupiirkonna, kuid tulemusteta. Uudisteagentuuri andmetel olid kõik röövitud mehed.

Väljaandega vestelnud julgeolekuametniku sõnul rööviti eestlased vaid paar tundi pärast piiri ületamist, mis viitab sellele, et neid jälgiti juba Süürias.

Liibanoni kõrge julgeolekuametnik väljendas sellega seoses muret, et kuigi inimröövi motiivid pole teada, siis on olemas võimalus, et kuritegu võib olla seotud Gaddafi ähvardustega lääneriikide tsiviilisikute vastu.

Kohalike elanike kirjeldusel röövisid musta Mercedes 300 sõiduauto ja kahe valge kaubikuga sõitnud kurjategijad jalgratturid Bekaa oru idaosas Zahle linna lähedal. Röövlid paigutasid jalgratturid kaubikutesse ja sõitsid Kfar Zabadi suunas minema. Röövitute jalgrattad ja isiklikud asjad jäid röövipaika.

Seoses seitsme eestlase röövimisega Liibanonis kogunes kolmapäeva hilisõhtul välisminister Urmas Paeti juhtimisel ametkondadevaheline kriisikomisjon, edastas välisministeeriumi pressitalitus.

Välisminister Paet on olnud ühenduses Liibanoni ametivõimudega. Liibanoni võimud on kinnitanud Eestile igakülgset abi olukorra lahendamiseks. Välisministeerium on olnud ühenduses ka kõigi röövitud kodanike lähedastega. Kriisikomisjon jätkab tööd olukorra lahendamiseni.