Apostelliku nuntsiatuuri Tallinna esinduse juht Philippe Jourdan ütles BNS-ile, et samasisulised üritused tulevad nii Eesti, Läti, Leedu, Tšehhi, Küprose, Ungari, Malta, Poola, Sloveenia kui ka Slovakkia katoliku kirikuis.

Neisse paigutatakse suured teleekraanid, mis edastavad Johannes Paulus II palve. Ülekande korraldab Vatikani telekanal Telepace.

Jourdan ütles, et paavst kutsus ühispalvuses osalema eelkõige EL-iga ühinevate riikide noori. Tema sõnul palvetavad noored selle eest, et EL põhineks mitte ainult poliitilistel ja majanduslikel, vaid ka vaimsetel väärtustel.

Püha Tooli esindaja teatel palvetavad noored selle eest, et paljude keerukate probleemide kütkes oleva Euroopa inimesed õpiksid omavahel kokku leppima ja säilitaksid nii rahu.

“Selle ühise palve deviis “Kristus on Euroopa lootus” meenutab, et tänapäeva Euroopal ja EL-il on kristlikud juured,” ütles ta. Jourdan lisas, et ühispalveid, mis koguvad noori paavsti ümber peale Rooma ka mujal maailmas, on peetud varemgi.

Eesti katoliiklased ning teiste kirikute esindajad kogunevad Tallinnas apostlitele Peetrusele ja Paulusele pühendatud kirikus.