Forum Cinemas Eesti tegevjuhi Kristjan Kongo sõnul on vaatamata uute kinode ja alternatiivsetele meelelahutusvõimaluste tekkele filmihuviliste arv viimaste aastatega hoopis kasvanud, teatas kobarkino.

"Kui Forum Cinemase algusaastatel jäi külastatavuse arv alla miljoni aastas, siis viimastel aastatel on see tõusnud juba üle 1,2 miljoni vaataja piiri," ütles Kongo.

"Erinevate meelelahutusvõimaluste lisandumine ning filmide kättesaadavaks muutumine netis ei ole kahandanud eestimaalaste huvi kino vastu," kinnitas Kongo, kelle sõnul on alates 2001. aastast tänaseni Forum Cinemase kinokülastajate arv kokku 17 miljonit.

Kolm kõige populaarsemat filmi läbi aegade on olnud "Jääaeg 3", "Avatar" ning "Jääaeg 4". Viimastel aastatel on kinoprogrammi lisandunud keskmiselt 225 uut filmi aastas.

"Võrreldes aastatetagusega on Eesti kinode programmid muutunud mitmekesisemaks. Meie kinodes saab ühes kuus vaadata keskeltläbi 20 uut filmi," märkis Kongo. "Programmi mitmekesisus on ka üks peamisi põhjuseid kino eelistamisel saalide mugavuse ja filminäitamise kvaliteedi kõrval."

Järjest on kasvanud ka kinokülastajate suupistete ja jookide tarbimine. Eelmise aasta jooksul müüs kinokett 750 000 liitrit valmis popkorni, milleks kulus 27 tonni maisiteri.

Forum Cinemas ASi kinodeks on Tallinnas Coca-Cola Plaza, Tartus Ekraan ja Narvas kino Astri. Sel kevadel täitus Forum Cinemase 22. tegutsemisaasta, 2001. aastal avati suurim kino Coca-Cola Plaza Tallinnas.

Alates 2013. aasta maist kuulub Forum Cinemas Põhjamaade suurimasse kinoketti Nordic Cinema Group.