Isevalmistatavate lõhkekehade komponentide peidik leiti eelnevatele vihjetele tuginedes. Peidik sisaldas endas ligi 50 kilogrammi lõhkeainet ja 200 kilogrammi lõhkeaine valmistamiseks vajalikku väetist ning surveplaate ja muud koalitsioonivägede ründamiseks vajalikku.

Kompanii allüksused koos Afganistani armee üksustega sooritasid patrulli oma vastutusalast põhja poole, et kontrollida sealset olukorda ning suhelda kohalike elanikega. Samuti soovisid Eesti kaitseväelased uurida külaelanike suhtumist koalitsioonijõududesse ja selgitada välja Talibani võitlejate olemasolu selles alas.

"Kompanii on teinud väga head tööd Afganistanis teenitud kuu aja jooksul. Oleme õppinud tundma oma vastaseid, selgitanud välja nende tegevuse rutiini ja avastanud nende peidikuid. Samuti oleme leidnud ühise keele kohalikega, kes meid tublisti aitavad, et muuta külaelanike elu turvalisemaks," ütles Estcoy-10 ülem major Meelis Jõemaa.

Eesti kontingent Afganistanis koosneb jalaväekompaniist, logistilisest toetuselemendist ja staabiohvitseridest ning teenib NATO operatsioonil Lõuna-Afganistani Helmandi provintsis Ühendkuningriigi juhitava Helmandi väekoondise koosseisus.

Alates mai keskpaigast tagab Wahidi ümbruses kohalikele elanikele turvalist elu jalaväekompanii Estcoy-10, keda toetab Camp Bastionist logistiline toetuselement NSE-9.

Kaitsevägi osaleb NATO juhitud sõjalisel operatsioonil Afganistani rahvusvaheliste julgeolekutagamisjõudude ISAF koosseisus alates 2003. aastast.