Nilson kirjutab oma blogis, et Gibraltar võib pakkuda ootamatusi, mistõttu oli ilma valik esmatähtis. "Siin kohtuvad Atlandi ookean ja Vahemeri ja nende ristlainete ning tõusu ja mõõnaga võib ilm ja lainetus olla väga raske," kirjutas ta. Nädalavahetus tõi hulga pealtvaatajaid ja meestele ka kohalikku meediakajastust.

Auto vette laskminegi pole lihtne. "Magedasse vette laskmise kohta ei leidnud ja lasime ta mõõna ajal kaldasse, et tõus juba ilma autot kahjustamata ujuma tõstaks. Paraku lõid lained auto ikka korralikult meresoolast vett täis," rääkis Nilson.

Amphibeari kimbutavad merel ka pidevad kontrollaevad, peamiselt vaieldakse selle üle, kas sellise sõidukiga ikka võib merel sõita. "Kõik muidugi sõbralikud ja abivalmid, aga valvel hoiab ikka," kommenteeris insener. Siiski, mida lõuna poole sõideti, seda sõbralikumaks kontrollijad muutusid. "Kord on siin kindlasti majas," arvas Nilson.

Edasi on Amphibearil plaanis sõita mööda Lääne-Aafrika rannikut läbi Maroko, Lääne-Sahara territooriumi ja Mauritaania. Senegali rannikule jõudes läheb sõiduk jälle vette ning siis ootab teda ees juba pinev teekond üle Atlandi ookeani.