Pärmanni sõnul jõudis ta linna laupäeval umbes kella 17 ajal Eesti aja järgi. "Kusagil on inimesi saanud surma küll, kuid siin on rahulik. Kohalikud on ka kõik väga rahulikud. Käisin välisministeeriumis viisat saamas ja kõik ütlesid, et Stepanakerdis ja ümbruses pole millegi pärast muretseda vaja," rääkis Pärmann, kuid lisas, et kohalike arvates peaks hommikul olema jumalateenistused tavapärasest rahvarohkemad.

"Siin turiste hetkel pole eriti, aga pole ka veel hooaeg. Turg lõppes tavapärasest varem umbes tunni, aga seda seetõttu, et inimesed ilmselt vaatasid kodus telekast uudiseid," lisas eestlanna.

Pärmann rääkis ka loo, kuidas ta hommikul hakkas Armeenia pealinnast Jerevanist jagatud taksoga tulema ning koos naisega oli ühe takso peal veel üks kohalik perekond, ehk naine oma umbes 20-aastase pojaga, kes ka koju Stepanakerti sõitsid.

"Noormees helistas isale, et öelda, et nad hakkasid sõitma ja et küsida, mis isa muidu teeb. Isa vastas siis, et mida teeb ja selle peale tüüp hakkas naerma ja lõpetas kõne ära. Siis aga jäi ta hetkeks mõttesse ja küsis minult - täna on ikka 1. aprill või? Ma ütlesin, et ei, juba 2. aprill. Asi nimelt selles, et isa oli vastanud, et mis ta siin ikka teeb, loeb uudiseid, meil siin pommitatakse. Poeg aga võttis seda täiesti endastmõistetavalt aprillinaljana - see on ilmselt ainus riik maailmas, kus selliseid nalju visatakse," rääkis Pärmann.

Seepeale tegi perekond tee peal veel kõnesid, kuid neile öeldi, et Stepanakerdis kõik väga hästi.

Aserbaidžaani relvajõud alustasid ööl vastu laupäeva Mägi-Karabahhi konfliktitsoonis mitmel suunal pealetungi, teatas tunnustamata Mägi-Karabahhi vabariigi kaitseministeerium. Armeenia kaitseministeerium teatas vastupealetungist. Aserbaidžaani väitel alustas rünnakut Armeenia, vahendab Interfax.

Tunnustamata Mägi-Karabahhi vabariigi kaitseministeeriumi allikas teatas aga Interfaxile, et esialgsetel operatiivandmetel on tapetud 40-50 Aserbaidžaani sõjaväelast.

Samas ametlikult on erinevates kohalikes väljaannetes käidud välja palju tagasihoidlikumaid numbreid.