Märtsis sõidab Tarm New Yorki, kus konkursi võitnud pala esitatakse assotsiatsiooni aastakongressil. Vanema astme konkursi võiduga kaasneb ka 2000-dollariline auhind.

18aastane Tarm on esimene Eestis sündinud muusik, kes on võitnud selle prestiižika auhinna, konkureerides sadade noorte heliloojatega kõigist 50-st USA osariigist.

Tarmi pala viiulile, klaverile, tšellole ja flöödile on muusikaline interpretatsioon Argentiina kirjaniku Jorge Borgesi novelli ‘Ringvaremed’ teemadel. Novell räägib mehest, kes üritab kujutluse abil ellu tuua teise inimolendi, kuid selle käigus saab hoopis aru, et on ise vaid kellegi ettekujutuse vili.

Lisaks on Jonas Tarm tänavu võitnud ka Illinois osariigi noorte heliloomingu konkursi ja Chicago Muusikainsituudi poolt korraldatava heliloomingukonkursi Generation Next.

Jonas Tarm on ka silmapaistev viiuldaja. Ta õpib Chicago Muusikainsituudi programmi Akadeemia raames viiulit Portugali juhtiva viiuldaja, Northwesterni Ülikooli professori Gerardo Ribeiro juures.

Chicago ainus klassikaraadiojaam WFMT on andnud viimastel kuudel eetrisse kaks tunniajast saadet Jonas Tarmiga, millest ühes mängib ta viiulit ja teises esitatakse tema helindeid. Jonas esitas raadiosaates ka Heino Elleri pala sooloviiulile ‘Fantaasia’ ja rääkis Elleri muusikast. Muuhulgas näeb Jonas oma missiooni eesti muusika tutvustajana Ameerikas.

Tema konkursi võidupala ning ülejäänud saadet Jonase helinditest saab kuulata raadiojaama WFMT veebiküljel. Saadet, kus Jonas esitas viiulipalu, võib kuulata siit

Jonas Tarm elas esimesed kümme eluaastat Tallinnas, kus alustas kooliteed Vanalinna Hariduskolleegiumis ja muusikaõpinguid Vanalinna Muusikakoolis. 2004. aastal kolis Jonas Tarm koos vanemate ja noorema vennaga USA-sse.