Vastse aseesimehe Üllar Lanno sõnul näitab Euroopa katusorganisatsiooni ENFSI otsus, et Eestis on tehtud õigeid valikuid ja töötatud eesmärkide nimel ühtse meeskonnana. "Ees ootab pingeline ja ülesanneteküllane tegevus - suuremad eesmärgid saavad olema kõigi Euroopa laborite kvaliteedi tõstmine ühtlaselt kõrgele tasemele, võrgustiku liikmete sünergia ja tõhususe suurendamine ning ENFSi kui organisatsiooni professionaalsemaks muutmine" sõnas Lanno.

Justiitsminister Kristen Michali sõnul on ENFSI otsus tõsiseks tunnustuseks Eesti kohtuekspertiisi tasemele ja sisejulgeolekule laiemalt, tähendades samas ka suurt vastutust.

ENFSI tööd juhib viieliikmeline juhatus, mis koordineerib komisjonide kaudu tööd arenduse, koolituse ja kvaliteedi vallas ning toetab eksperttöörühmade tegevust. Juhatuse ülesanne on panna paika ENFSI arengusuunad ja prioriteedid ning vastutada nende täitmise eest.
ENFSI on kohtuekspertiisi- ja kriminalistikalaborite katusorganisatsioon Euroopas, kuhu kuulub 58 liiget 33 riigist. Eesti kohtuekspertiisi instituut on liige 1998. aastast. ENFSI eesmärk on edendada ja koordineerida Euroopa riikide kohtuekspertiisiasutuste koostööd ja tõsta kvaliteeditaset.

Kohtuekspertiisi instituut võõrustas labortite tippjuhte juba teist korda: eelmine kogunemine Tallinnas toimus 2003. aastal ning teine kohtumine lõppes alles nädal tagasi