"Ei ole mingit paanikat minu kandis, inimesed jätkavad igapäevaelu ja ostlemist. Just kõndis mööda inimene, kes seletas, et plahvatas midagi ka marsruuttaksos metroo Lesnaja kõrval. Kõik vestlevad sellest kuidagi väga rahulikult. Ainuke asi, et kõik kontrollivad oma lähedasi," rääkis Mailis Delfile.

Mailis tegi täna tööd oma kodus linna põhjaosas ning pole seega ühistransporti kasutanud. Tänavatel on tema sõnul liiklust rohkem ja ka inimesi liigub enam, sest Merrill kinni. Metroojaamade ees on politseipatrullid. "Kõnnin praegu poest koju jala, et maha rahuneda. Ise sain juhtunust teada, kui lõpetasin konsultatsiooni ja leidsin kümned vastamata kõned telefonist".

Mailise sõnul helistavad linnas kõik üksteisele veendumaks, et lähedased on elus ja terved. "Lähedased, kes ei ole linnas, on küll närvis, sest uudiseid ei saa iga hetk netist kätte. Astusin just poest läbi, uskumatult rahulik õhkkond valitseb kõikjal. Tundub, et mina närvitsen kõige rohkem, sest kasutan üle päeva neid metroojaamu".

Küsimusele, kas Vene meedia kajastab juhtunut kiiresti ja adekvaatselt vastas Mailis, et seda on keeruline hinnata. "Raadiost tulevad hoiatused, metroo kodulehel on kirjas "helistage lähedastele". Igas uudistekanalis on info ühesugune..."

Peterburi metroos plahvatasid täna pärastlõunal lõhkekehad. Vene uudisteagentuuride teatel hukkus vähemalt 10 inimest, vähemalt 25 on saanud viga.

Hea lugeja Peterburis! Saada pilt, video või kirjeldus traagilisest sündmusest aadressile vihje@delfi.ee