“Olime kontoris tööl sel ajal kui plahvatus käis,” räägib Eveliis. “Norralastest kolleegid, kes kesklinnas elavad, kiirustasid kohe koju, et vaadata, kas kodustega on kõik korras ning kas aknad on terved. Inimesed on hirmul.”

“Meie kontori akendest plahvatanud vailitsuse residentsi näha ei ole, ka terve kvartal suletud ning on palutud õnnetuskohale mitte lähedale minna,” kirjeldab eestlanne politsei soovitusi, mida oslolastel on palutud täita.

Mobiilid on väljas ja metrooga sõita ei julgeta

“Metrooga täna kindlasti koju ei lähe, see võib ohtlik olla. Kindlasti bussiga,” on muidu igapäevaselt metrood kasutav eestlanna veenunud.

Logistika on on raskendatud kogu kesklinnas, sest evakueeritud on ka põhiline liiklussõlmpunkt: rongi- ja bussijaam.

Lisaks on palutud inimestel mitte telefonivõrke üle koormata ning katsuda vältida üldse mobiiltelefonidega rääkimist. Võrgu ülekoormatust on tunda saanud ka need, kes on Norras asuvaid tuttavaid pärast õnnetust proovinud kätte saada — kõned on siirdunud postkasti.

“Mulle helistas perekond, uuris, kas kõik on korras,” on Eveliisil hea meel, et tema lähedased ta kätte said.

“Ma uskusin, et ma elan maailma kõige turvalisemas riigis,” ei suuda juhtunud uskuda ka Stavangeris elav eestlanna Karin. “Olen Oslos käinud kolme viimase nädala jooksul kuus korda…”