"Eile oli leinapäev," kirjutas Jana pühapäeval. "Fredrikstadis on suur kaarsild autodele üle jõe. Selle sillakaare tugipostide küljes lehvisid suured leinalipud, kaugele paista. Ringteedel olid leinalipud. Igal pool.

Meie haiglasse on ka paar tulistamisohvrit saabunud. Just, uskumatu ja uskumatult õudne see juhtunu ongi. Ja Norra oma  kodanik..... Mõistus lihtsalt keeldub uskumast. Silm näeb ja kõrv kuuleb ja süda ja mõistus keelduvad uskumast.

Nagu juhtunu kellegagi jutuks tuleb, tõmbab kogu sisemus krampi. Intranetist loen, et Fredrikstadis on inimesed kutsutud verd annetama algaval nädalal, seni pole peetud vajalikuks verejaama nädalavahetusel avada. Kuid et nädalavahetusel saavad varud otsa ja Osloga tehakse koostööd, siis on tarvis uusi varusid soetada.

Jan kurdab, et ööl vastu laupäeva oli väga pingeline töö-öö. "Mul on praegu öövalvete periood ja siis ma päeval magan. Juhtunust kuulsin alles õhtul taaskord öövalvesse tulles."

Haigla verevarud otsakorral, meedikute puhkused katkestati

"Asun Fredrikstadis, see on Oslost u 80-90 km. Niipalju, kui mina aru saan, siis Oslo tragöödia tundub eile neile inimestele, kellega ma kokku puutusin, täiesti kohutav. Samas ka kuidagi sürreaalne ja uskumatu, selliseid asju juhtub ju kuskil mujal ja kellegi teisega, aga et siin Norras.... TV-s on ööpäev läbi ainult Oslo plahvatuse ja tulistamisega seotud uudised ja sellegipoolest tundub alla 100 km eemal olevat tegemist halva unenäoga. Uudiseid vaadates tõusevad küll ihukarvad püsti.

Fredrikstadi haigla intranetis on kirjas, et Oslosse on appi saadetud 13 kiirabibrigaadi ja haiglas on kuulutatud välja erakorraline valmisolek. S.t. siis vajadusel mahutada suuremat hulka patsiente ja kutsuda välja personali. Täna on lisandunud veel üleskutse inimestele tulla verd andma. TV uudistest kuulsin ka öösel ühe silma-kõrvaga, et Oslos otsiti eeskätt just 0 reesusnegatiivse vere loovutajaid. Oslo haiglatel on praegu tohutu koormus, meditsiinipersonal on ise tulnud end pakkuma ja puhkused on katkestatud.

Olin täna öösel valmis, et Fredrikstadi haiglal tuleb ka mahutada katastroofis kannatada saanuid, suurt pressi praegu küll pole tunda. Võib-olla intensiivraviosakondades. Võib-olla hakatakse
kannatadasaanuid täna hajutama."