Eestlanna jaoks on hetkel New Yorgis valitsev olukord päris tavaline ja ka lumetormi hoiatus ei tundunud talle midagi väga hirmutavat. "Kohalikud valmistusid maailmalõpuks," märkis eestlanna, et seal kandis elavad inimesed pole säärase lumega harjunud. "Igal aastal pidi sedasi olema."

"Bensujaamad ja toidupoed olid ummistunud. Ma käin iga esmaspäeva hommikul toidupoes, samamoodi läksin siis eile. Parkla oli täis pargitud ja poes olid jõhkrad järjekorrad," rääkis eestlanna. "Pühapäeval oli samamoodi olnud," lisas ta. 

Naine piilus ka kõige hullemaks valmistuvate inimeste ostukorvidesse ja nägi, kui hulluks kohalikud lumetormi peavad. "Seal oli a'la kümme leiba ja 20 gallonit piima," imestas ta, "siin sajaks nagu iga aasta esimest korda lund."

Eestlanna hinnangul lubati hullemat tormi, kui tegelikult tuli. Tema ütleb hetke ilma kommenteerides, et lund sajab, ning tema ainuke plaan sellega seoses on lumeingleid teha. "Ma vaatan kindlasti teistmoodi sellele asjale, kuna minu meelest on eestis 40 cm lund tavaline."

New Yorgis on täna aga kõik koolid kinni ja enamik inimesi tööle ei lähe. "Eile läksid kõik nii vara töölt ära, et 20 miili sõideti neli tundi," märkis naine. "Siin enamik inimesi ju ei vaheta autodel rehve, seega nad sõidavad nagu lehmad libedal jääl."