Malmö linna raputas ööl vastu tänast järjekordne granaadirünnak. Viimastel nädalatel on linna erinevates elamurajoonides toimunud üheksa plahvatust. Väidetavalt on Malmö kannatanud enim pommiplahvatusi kogu Skandinaavias.

Rootsi ajaleht Sydsvenskan on kaardil välja toonud plahvatuste ja tulistamiste asukohad ning vastavate värvidega selle, kui tõsiste intsidentidega on tegu.

Sydsvenskani andmetel on sellel aastal seitsme kuu jooksul toimunud juba 18 plahvatust, 2014 aastal oli kokku 25 plahvatust. Enamus granaate, mis on leitud pärinevad endisest Jugoslaaviast. Peamiselt visatakse neid autode alla. "Piirivalve peab paremat tööd tegema. Plahvatused on üsna nõrgad olnud," sõnas Malmös elav eestlane Herman, kes ise elab vanalinnas ning seal otsest ohtu plahvatuste tõttu ei tunne. "Ma elan otse vanalinna kõrval Slusseni kvartalis ja siin on turvaline," kinnitas ta.

Võimude hinnangul on rünnakud seotud ebaseaduslike relvade suurenenud sisseveoga, millega seoses kutsuti üles rangemale kontrollile Rootsit ja Taanit ühendaval Öresundi sillal, ja kohtuprotsessiga, milles mõisteti süüdi kolm noormeest jõululaupäeval Rosengårdis toimunud pommirünnaku toimepanemises.

Delfile kirjutanud Malmö elaniku sõnul võib olla tegemist ka kohalike kampade omavaheliste jõuvõtmistega, mis on seotud ka narkootikumidega kauplemisega. Kohalike sõnul toimub nende linnas tõepoolest üht-teist, kuid see on nii igas suuremas linnas ning Malmö ei ole ainus taoline negatiivne näide.