Üldiselt on meeleolud Kreekas väga kurvad, kuna seni  ei ole midagi tehtud selleks, et kriisist väljuda. Igale teisele kreeklasele on ilmselge, et kõik need ettevõetud sammud rahvalt rohkem raha kogumiseks ei ole  võla kustutamiseks  piisavad.

Kuidas saab raha juurde tekkida, kui palgad langevad, inimesed midagi ei osta ja ärid pannakse kinni? Pealegi on hinnad ajast, mil kriis tekkis, muudkui tõusnud. Kreeklastel on, kus säästa ning kui arutult ostes ringi ei jookse, kuidas saab siis valitsus tuludest raha teenida?

Kreekas on aastaid valitsenud korruptsioon ning  väga raske on hakata  võla kustutamiseks valitsuse tasemel raha teenima, kirjutas Anastassia Rodina-Theocharaki.

Üldiselt kardavad kreeklased, et riigis pole inimest, kellel oleks jõudu korruptsioon lõpetada ning riigiasutused korralikult tööle panna. See raha, mida Kreeka on juba saanud Euroopa Liidult, pidigi minema ju  asutuste rekonstrueerimiseks ja ka korruptsiooni  väljajuurimiseks ning riigi raha säästmiseks. Midagi selist ei ole aga tehtud.

Enamus kreeklasi tahaks eurotsoonis jätkata, sest drahmile tagasiminek oleks katastroof. Siis ei saaks riik naftat osta, aga naftata ei saa soojust, äritegevust arendada ega ka põllumajandust tõsta.

Kui asi peaks siiski referendumini jõudma, võib eeldada, et 90 protsenti hääletab Euroopa Liitu jäämise ja abipaketi vastuvõtmise poolt.

Kreeklaste seas käivad ka jutud, et  Papandreou on Kreeka  maha müünud kas USAle või Euroopale. Kardetakse ka, et  Kreeka võib olla ka  Euroopa Liidu langemise põhjuseks. 

Inimeste seas valitsev meeleolu on selline, et kui see kriis on tunnel, siis valgust seal lõpus näha ei ole. Valgust oleks näha siis, kui valitsuses oleksid inimesed, kes tõesti oskaksid Kreekas korda luua ja  riigi tasemel raha teenima hakata.