Eileõhtuse terrorirünnaku ajal Berliinis töölt koju läinud Jüri kirjeldas venekeelsele Delfile, et kui tema kodukoht jääb õnnetuspaigas tunniajase metroosõidu kaugusele, siis Jüri kolleeg elab sündmuskohale väga lähedal. "Ja ta ütles, et kuulis eile, kuidas jõuluturule saabus politsei, kuid mitte kedagi ei olnud inimestest väljas. Hommikul märkas ta, et tänaval on väga palju politseinikke, ala oli lintidega ümbritsetud ning tänavatel seisid suured politseibussid," vahendas Jüri kolleegi öeldut.

Rünnakujärgsel päeval jätkus Jüri sõnul kohalike elanike tavaline elurütm, mindi tööle ning ei olnud tunda väga suurt paanikat. Kõige teravamalt reageerisid Jüri sõnul nn põlised sakslased. "Oli näha, et nad muretsevad, on ehmunud. Aga siin elavad välismaalased reageerisid pisut rahulikumalt," täheldas Jüri. Lisaks tõi Jüri välja põlvkondadevahelised erinevused. "Vanem põlvkond on hakanud näiteks kõiges süüdistama põgenikke. Aga noored - vastupidi - kaitsevad neid," tõi Jüri välja.

Poola numbrimärki kandev veoauto Scania sööstis õhtul kella 21 paiku Breitscheidplatzil asuvale jõuluturule, ajades ümber müügilette ja vigastades inimesi. Viimastel andmetel on hukkunuid 12 ning vigastatuid 48.

Politsei sõnul ei olnud tegemist õnnetuse, vaid tahtliku rünnakuga.

Jaga
Kommentaarid