Veel eile õhtul arvati Birminghamis, et tulevad uued rahutused. "Hetkel kardetakse kõige rohkem seda, et täna öösel hakkatakse "kätte maksma" tapetud Pakistani meeste pärast.

Relika sõnul puutus ta ka ise veidi rahutustega kokku: "Saabusin eile rongiga kesklinna. Peatänav oli vaikne ja arvasin, et rahutused on maha surutud. Märulipolitsei oli väljas. Kontori ukse ees oodates valgus järsku tänavale umbes 50-pealine jõuk (maskides teismelised põhiliselt). Politsei oli umbes sada meetrit eemal ja mina jõugu keskel. Nägin, kuidas üks mees Victoria väljakul läbi peksti ja teist rööviti minu silme all."

"Lihtsalt seisin seal, hirmust kange. Üks kamba liikmetest ütles seepeale: "Don't worry, we wont hurt u sweatheart". Põhimõtteliselt pääsesin, kuna olen naine," rääkis tüdruk oma kogemusest.

"Kopterid tiirutavad igal õhtul ja kesklinna bussiliiklus on suletud. Süüdatakse autosid, poode jne," kirjeldas Relika eilseid sündmusi.

Rahutused Inglismaal algasid 6. augustil Londoni Tottenhami linnaosas, kus politsei oli kaks päeva varem tapnud 29-aastase mehe. Tapetu lähedaste osavõtul toimunud protestimarss muutus vägivaldseks ja vandaalitsemine levis ka teistesse linnaosadesse.

Londoni tänavatele toodi teisipäeva õhtuks tavapärase 6000 asemel 16 000 politseinikku, kel õnnestus olukorda pealinnas rahustada. Seevastu jõudis vägivallatsemine teistesse suurematesse linnadesse.

Ööl vastu kolmapäeva märatses riigi suuruselt kolmanda linna Manchesteri kesklinnas mitmesajapealine noortejõuk, kelle ees oli märulipolitsei kohati taganema sunnitud. Võimuesindajad külvati üle kivirahe ja süütepudelitega, vägivallatsejad rüüstasid ärisid ja süütasid sõidukeid.

Birminghamis hukkus samal ööl keset märulit kolm meest, kelle marodöörid pealtnägijate teatel autoga alla ajasid. Kaks meest sai surma kohapeal, kolmas suri hiljem haiglas. Pealtnägijate sõnul üritasid mošeest väljunud mehed kaitsta oma naabruskonda rüüstajate eest.

Politsei on vahistanud rohkem kui 1000 inimest.