Lisaks väitis endine Tallinna linnavolinik Klenski, et Eestis elavad vene noored kutsuvad eestlasi haigeteks. Ühingu avalike suhete juhi Julia Baer-Baderi sõnul võib selliseid absurdseid avaldusi teha ainult vastutustundetu inimene, teatab Avatud Vabariik.

“Noorte eestivenelaste seas ma tõesti ei tunne kedagi, kes tunneks kedagi, kes räägiks nagu Klenski. Tema 6. jaanuari intervjuu Raadio 2 saates “Ülekuulamine” oli küünilisuse ja demagoogia tipp ning võib põhjustada konflikte Eestis elavate vähemusrahvuste ja põlisrahva vahel,” lausus Baer-Bader.

“Erinevalt paljudest Euroopa riikidest ei ole Eesti Vabariik vajalikuks pidanud kriminaliseerida meie rahva vastu toime pandud genotsiidi eitamist, kuid antud juhul see ei vabasta kodanik Klenskit moraalsest vastutusest ja ühiskondlikust hukkamõistust,” lisas ta.

Noorteühing Avatud Vabariik avaldab kahetsust Dimitri Klenski intervjuu üle ja kutsub teda tutvuma okupatsioonide repressiivpoliitika uurimise riikliku komisjoni poolt välja antud Valge raamatuga, mis on teaduslik kokkuvõte kõigist inimkaotustest ning materiaalsetest kahjudest, mis erinevate okupatsioonide ajal Eestile osaks on saanud.

Kokkuvõte uurimistöö tulemustest näitab, et repressioonide käigus kaotas Eesti 180 000 inimest, keskkonnale tekitati kahju 4 miljardi USA dollari ulatuses.

Noorteühing Avatud Vabariik on põhiliselt vene keelt emakeelena kõnelevaid Eesti noori ühendav organisatsioon, kelle liikmeskonnas on tänaseks ule 1000 inimest. Ühingu põhilised tegevusvaldkonnad on haridus ja noorsootöö.