Kaitseväe juhataja kindral Ants Laaneotsa kutsel kolmepäevasele visiidil Eestis viibinud kindralleitnant Gaskin külastas kaitseväe peastaapi, kus talle anti ülevaade Eesti kaitseväest, teatas kaitseväe peastaap.

"Igal NATO riigil on õigus oma riigikaitsesüsteem ise valida. Eesti reservil põhinev kaitsevägi on ennast õigustanud ja pole mingit alust arvata, et seda peaks muutma," ütles kindralleitnant Walter E. Gaskin.

Ühtlasi kohtus kindralleitnant Gaskin lennubaasis Eesti õhuväe ülema brigaadikindral Valeri Saarega, kus arutleti Eesti õhuväe ja õhuturbe üle ning sai ka ülevaate Ämari lennuvälja arengust.

Veel väisas kindralleitnant Gaskin 1. jalaväebrigaadi ja tutvus eestlaste operatsiooni eelse väljaõppega Paldiskis.

"1. jalaväebrigaadi külastus andis mulle võimaluse näha Afganistanis teeniva kompanii koduväeosa ja tänada üksusi, kes osalevad NATO operatsioonidel," ütles kindralleitnant Gaskin.

Kindralleitnant Walter E. Gaskin astus NATO sõjalise komitee aseesimehe ametisse 22. märtsil 2010. NATO sõjaline komitee on NATO kõrgeim sõjaline juhtorgan, kuhu kuuluvad kõikide liikmesriikide kaitsejõudude esindajad. Komitee ülesanne on NATO sõjalise poliitika ja strateegia väljatöötamise juhtimine, suuniste andmine NATO strateegilisele juhtkonnale ning poliitiliste juhtstruktuuride nõustamine sõjalistes küsimustes.