"OECD keskkonnaülevaade annab meile hea võimaluse saada väljastpoolt tagasisidet oma keskkonnapoliitikale ja keskkonnavaldkonna juhtimisele. Ülevaade ei selgita välja ainult probleeme ja kitsaskohti, vaid annab ka kasulikke teadmisi ja konkreetseid soovitusi erinevate keskkonnakaitse valdkondade edasiarendamiseks," selgitas keskkonnaministeeriumi asekantsler Harry Liiv.

OECD koostab iga liikmesriigi kohta keskkonnaülevaate kord kümne aasta jooksul. Selle raames hinnatakse nii keskkonnasektori üldist toimimist, kui ka arenguid sisulistes valdkondades nagu näiteks kliima, vesi, õhk, jäätmed, loodukaitse. Samuti hinnatakse ka horisontaalseid valdkondi nagu keskkonnakorraldus ja rohekasv.

Eraldi on tähelepanu all need teemad, mida on ülevaadet tellinud riik ise välja valinud. Eesti puhul on nendeks teemadeks jäätmemajanduse korraldus ja kaevandamine ning keskkonnakaitse. Nendes valdkondades loodame saada süvaanalüüsi ja asjalikke soovitusi edaspidiseks rakendamiseks.

Nädala jooksul kohtutakse nii Keskkonnaministeeriumi, kui ka teiste ministeeriumide ja ametite esindajatega, samuti erinevate organisatsioonide, ettevõtete ja ülikoolide esindajatega.

OECD delegatsioon tuleb Eestisse missioonile 18. jaanuaril ning keskkonnaülevaade avalikustatakse 2017. aasta alguses.

Eesti liitus OECDga 9. detsembril 2010. Kokku on liikmesriike 34.

Eesti alustas OECD-le keskkonnaandmete esitamist 2008. aastal. Praegu on OECD andmebaasis Eesti keskkonnaandmed aastatest 1990–2014.