Samuti on tänavu kolme kuuga Eestile varjupaigataotluse esitanud kaks Venemaa, kaks Pakistani, kaks Iraani, üks Tuneesia ja üks Afganistani kodanik, ütles politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja BNS-ile.

Veebruari lõpus tabas piirivalve Võrumaal 28 ebaseaduslikult Eestisse tulnud inimest. Neist 27 on Vietnami kodanikud ning üks Armeenia alam. Piirivalve andis neist kaheksa üle Venemaale ja paigutas ülejäänud väljasaatmiskeskusesse. Politsei loodab Vietnamist pärit ebaseaduslikud sisserändajad aasta lõpuks kodumaale tagasi saata.

Eesti ei ole tänavu jaanuari, veebruari ja märtsi jooksul rahuldanud ühtegi varjupaigataotlust, mullu kolme kuuga andis Eesti varjupaiga neljale inimesele. Aprilli alguse seisuga on politsei- ja piirivalveameti menetluses 14 varjupaigataotlust, mille suhtes on otsus veel langetamata.

Eesti andis mullu varjupaiga kaheksale inimesele, kõige rohkem ehk kolmel juhul said Eestilt varjupaiga Somaalia kodanikud. Rahvusvahelise kaitse saajatest olid kolm Somaalia, kaks Venemaa, kaks Armeenia ja üks Valgevene kodanik.

Kokku sai Eesti 2012. aastal 77 varjupaigataotlust, neist 35 esitasid Gruusia kodanikud. Kaheksa taotlust esitasid Venemaa, viis Armeenia, neli Süüria, neli Vietnami, neli Valgevene, kolm Afganistani, kolm Türgi, kolm Pakistani ja kaks Egiptuse kodanikud. Samuti esitasid mullu varjupaigataotluse üks Albaania, üks Guinea, üks Elevandiluuranniku, üks Kongo Demokraatliku Vabariigi, üks Kasahstani ja üks Tuneesia kodanik.