Visiidi käigus arutatakse kahepoolseid suhteid, majandusküsimusi, arengukoostööd, Moldova siseriiklikke arenguid, Idapartnerlust ning Euroopa Liidu laienemist. Samuti käsitletakse koostöövõimalusi parlamentide vahel, kultuuri-, haridus-ja teadusalast koostööd. Jutuks tulevad ka suhted naaberriikidega ning Transnistria konflikt.

Moldova peaminister Vladimir Filat avab visiidi raames koos peaminister Andrus Ansipiga Eesti-Moldova ärifoorumi, peab Välispoliitika Instituudis loengu Moldova Euroopa integratsiooni ja Transnistria küsimuse teemal, tutvub Muuga sadamaga ja kohtub Moldova diasporaa esindajatega.

Vladimir Filat külastab ka Okupatsioonide muuseumi ning tutvub Jüri Kuuskemaa juhendusel Tallinna vanalinnaga. Samuti väisab minister e-Riigi Akadeemiat ja Eesti Idapartnerluse Keskust.

Moldova peaministrit saadavad visiidil asepeaminister ning välis- ja Euroopa integratsiooni minister Iurie Leancă, kaitseminister Vitalie Marinuţă, haridusminister Mihai Şleahtiţchi, tööjõu, sotsiaalse kindlustatuse ja perekonnaminister Valentina Buliga ning keskkonnaminister Gheorghe Şalaru. Moldova ministritel on kavas kohtumised keskkonnaminister Keit Pentuse, sotsiaalminister Hanno Pevkuri, kaitseminister Mart Laari, haridusminister Jaak Aaviksoo ning kultuuriminister Rein Langiga.

Visiidi käigus on kavas allkirjastada sotsiaalkindlustusleping ning haridus-, kultuuri-, noorsoo- ja spordialane koostööleping. Samuti ka kaitseministeeriumide vaheline raamleping ja keskkonnaministeeriumide vaheline koostöömemorandum.