McCainiga koos saabuvad demokraat Sheldon Whitehouse ja vabariiklane John Barrasso, teatas USA saatkond.

Eesti-visiit on üheks osaks suuremast ringreisist, mille käigus külastatakse ka Norrat, Rootsit ja Lätit. Visiidi põhiteemaks on küberkaitse.

USA senaatorite delegatsioon kohtub Tallinnas Eesti riigijuhtidega ning annab Tallinna lennujaamas pressikonverentsi.

Konservatiivsesse vabariiklaste erakonda kuuluv ning 2008. aastal Obama vastu presidendiks kandideerinud senaator McCain on tegutsenud peamiselt kongressi opositsioonis, kritiseerides laialdaselt Obama nõrkust ja pehmust USA sõjalise jõu kasutamisel. Ta on väga tugevalt kritiseerinud Obama välispoliitikat ning pannud tema arvele ka ISISe edu.

McCain oli üks suuremaid raketikilbi paigaldamise pooldajaid Poolasse ning 2011. aastal toetas ta häälekalt sõjalist sekkumist Liibüa kodusõtta. Samuti pooldas ta tugevalt sõjalist sekkumist Süüria kodusõtta, eriti pärast seda, kui ilmnes keemiarelvade kasutamine valitsusvägede poolt. Pärast seda on McCain pooldanud sõjalist sekkumist Ukrainas.

Sarnaselt teiste konservatiivsete vabariiklastega on ta immigratsiooni, geiõiguste ning Obama tervisehoiureformide vastu. Hetkel juhib ta kongressi relvajõudude komiteed, proovides läbi viia erinevaid uuendusi USA armees.