„Saksamaa on Eesti jaoks väga tähtis sõber, liitlane ja koostööpartner, mistõttu on liidukantsler Angela Merkeli otsus Eestit külastada märgilise tähendusega,“ ütles Taavi Rõivas, kelle sõnul tuleb kahe riigi koostöö ja selle edendamine kindlasti jutuks ka kohtumisel Angela Merkeliga.

„Kuna juba septembri keskel toimub Bratislavas Euroopa Liidu liidrite tippkohtumine, siis kindlasti on meie kohtumise peateema Euroopa Liidu tulevik. Põhimõttelised küsimused – kuhu Euroopa läheb, millised on need väärtused, mida me hoiame ja kaitseme, ning valikud, mida me peame lähiajal langetama tugeva ja toimiva ühenduse nimel,“ ütles Taavi Rõivas. „Seetõttu on loomulikult fookuses ka Brexit, Euroopa julgeolek ja olukord Euroopa Liidu naabruses.“

Taavi Rõivas on viimase aasta jooksul Angela Merkeliga kohtunud ning teda Eestisse külla kutsunud korduvalt. Viimati tänavu mais, kui Rõivas osales Merkeli isiklikul kutsel esimese välisriigi peaministrina Saksa valitsuse väljasõiduistungil Mesebergis. Peaminister esines istungil ettekandega “Kaasaegne riik ja küberturvalisus”, kus ta tutvustas Eesti e-riiki ja küberjulgeoleku alast kogemust ning korraldust.

Tänavu jaanuaris kohtus peaminister Rõivas liidukantsler Merkeliga Müncheni lähedal Wildbad Kreuthis, kus arutati Euroopa julgeolekuga seotud küsimusi ja mille käigus tunnustas Rõivas Merkelit juhtrolli eest Euroopa kriiside lahendamisel.