Viimase paari kuu jooksul on Ameerika Ühendriikide 15. pioneeripataljoni 902. kompanii mehed ja naised tegutsenud keskpolügooni lõunaosas - nende ülesanne oli nelja kergkasarmu püstitamine ning Tapalt keskpolügoonile viiva, ligi viie kilomeetrise rasketehnika tarvis mõeldud tee ehitamine, teatas kaitsevägi. 

902. kompanii ülema kapten Shawn M. Cooki sõnul laabus neil teenistus Eestis hästi. "Väljakutse oli vast Eesti keskkonnaga kohanemine. Me pole varem nii kaugel põhjas töötanud, seetõttu küsisime näiteks rajatava tankitee ehitamise tarvis nõu meie üksustelt, kes on Alaskas ja Kanadas teede ehitamisega kokku puutunud," ütles kapten Cook. "Väga oluline oli sealjuures ka tugev toetus ja abi
Eesti kaitseväelt. Hindan Eesti ja USA üksuste vahelist koostööd väga kõrgelt. Just edukas koostöö on see, tänu millele ehitus sujus."

902. kompanii on 15. pioneeripataljoni allüksus, mis on spetsialiseerunud vertikaalehitusele ning võimeline läbi viima ka valitud lahingpioneeride ülesandeid. Kompanii loodi 1942. aastal ning osales ka II maailmasõjas, hiljem on tegutsenud liitlaskoostöö raames Euroopas.

902. kompanii vahetab välja 15. pataljoni 500. kompanii, kelle ülesandeks saab eelkõige olema poolelioleva tankitee ehituse jätkamine. Umbes nädala kestva rotatsiooni lõppemiseni viibivad mõlemad üksused Eestis üheaegselt. Alaliselt paikneb 15. pioneeripataljon Saksamaal Grafenwöhris.