Sellega seoses tähistatakse sel nädalal Eestis vaimse tervise nädalat, mille raames toimub täna Tallinna Ülikoolis Vaimse tervise mess „Tõrjumisest kaasamiseni“.

Vaimse tervise nädala ning selle raames korraldatava messi eesmärgiks on vähendada psüühilise erivajadusega inimeste sotsiaalset tõrjutust Eestis ja tõsta nende endi ning nende lähedaste kaasatust vaimse tervise teenuste kasutamisel ja parandamisel.

Vaimse tervise messil esinevad ettekannetega Voldemar Kolga ja Andres Sild, kaasamise playback-teatrit viivad läbi Aivar Simmerman ja Eesti Luguteater.

Töötubades saab tutvuda kunstiteraapiliste meetoditega klienditöös, vaimse tervise teenuste tulemuslikkuse hindamisega ning kaasamise näidetega, kus oma kogemusi jagavad ka Hollandi eksperdid. Paneeldiskussioonis vahetavad mõtteid erinevate huvipoolte esindajad, sealhulgas vaimse tervise teenuste tarbijad, pereliikmed ning teenuse osutajad.

Vaimse tervise mess toimub vaesuse ja sotsiaalse tõrjutuse vastu võitlemise Euroopa aasta ühe programmilise üritusena, seda toetavad sotsiaalministeerium ja Euroopa Komisjon.

Messi korraldab Eesti Psühhosotsiaalse Rehabilitatsiooni Ühing koostöös Tallinna Vaimse Tervise Keskusega.