Tarvo Valker Läänemaa linnuklubist rääkis, et Põhja-Ameerikast pärit värvulist nägi Utöl elav linnuvaatleja Jorma Tenovuo.

„Arvestades, et rebassidrikut nähti Euroopas viimati enam kui pool sajandit tagasi, on väga ebatõenäoline, et Utöl on välja ilmunud mõni teine rebassidrik- seda enam, et Haapsalus nähti teda viimati esmaspäeval,“ viitas Valker, kelle arvates ajas ilmselt linnu liikvele nädala alguses jõudu koguma hakanud krõbedamad miinuskraadid.

"Utöle on Soomest nelja tunnine laevasõit ja laevale mahub korraga 150 inimest. Aga huvilisi, kes seda Soomele uut linnuliiki kirja tahavad saada, on kordades rohkem. Arvata on, et sadamas on pühade ajal suurem tunglemine, kui meil Stockmanni hulludel päevadel," osutas Valker.
Arvatakse, et rebassidrik võib pehmemate ilmaolude otsinguil edasi Rootsi, Taani ja sealt veel edasi ka Hollandisse suunduda.

Haapsalus käis Valkeri sõnul rebassidrikut kaemas vähemalt sada linnuvaatlejat. Suur osa huvilistest tulid kohale Eestist ja Soomest, väiksemal hulgalt tuldi kohale ka Saksamaalt, Belgiast, Suur-Britanniast ning Lätist ja Rootsist.

Läbi aja Eesti kõige haruldasemast eksikülalisest tiivulisest rebassidrikust sai 386. linnuliik, keda eales Eestis nähtud.