Vene kodanikud ostavad Ida-Virumaal kokku odavaid kortereid, lootuses sel teel saada lihtsamalt Eesti viisat, teatas "Pealtnägija". Naabritele valmistab see aga tõsist peavalu, sest nende korterite omanikud jätavad tihtipeale kommunaalmaksud tasumata, vahendab ERRi uudisteportaal "Aktuaalset kaamerat".

"Kinnistusregistri andmeil on selliseid Vene föderatsiooni kodanikke, kes omavad Eestis kinnisvara, kuid kellel ei ole Eestis elamisluba, kokku ligikaudu seitse tuhat isikut. Kuid juhul, kui need kõik seitse tuhat isikut soovivad elamisluba taotleda, siis märgin, et kinnisvara omamine ainuüksi ei anna alust ega põhjust Eesti elamisluba saada," rääkis PPA migratsioonibüroo juhataja Maige Lepp.

Nende kõigi puhul ei saa väita, et nemad kuuluksid kontingenti, kes tekitavad naabritele probleeme maksude tasumata jätmisega. Need aga, kes seda teevad, võivad põhjustada kogu majale kaugküttest ilma jäämise.

"Et iga-aastaselt vähendada sellist olukorda, kus kütteperioodi lõppedes soojusettevõtjad võtavad kasutusele sellise ekstreemse lahenduse, kus tõepoolest need kortermajad lükatakse kaugküttevõrgust välja, kuni võlad on tasutud," selgitas majandusministeeriumi energeetika ja ehituse asekantsler Ando Leppiman.