Konverentsi korralduskomitee esindaja, Tampere tehnikaülikooli lektor Andrei Lobov ütles BNS-ile, et nõukogu koosneb 24 liikmest, kellest 15 esindavad lapsevanemaid ning üheksa õppejõude, poliitikuid, teadlasi ja ühiskonnategelasi.

Konverentsist võttis osa 140 inimest, kes on huvitatud vene õppekeelega koolide tegevusest.

"Kuu aega enne konverentsi kutsusime meie juurde haridusministeeriumi asekantslerit, ent riiklikest struktuuridest keegi ei tulnudki," ütles Lobov. Tallinna linna esindasid aselinnapea Yana Toom ning mitu volikogu liiget.

Nõukogu eesmärgiks on toetada ja arendada venekeelseid koolide alates eelkoolist kuni kõrgkoolideni välja, samuti luua lastele õppetööks ja eluks soodne ja tõhus keskkond.

Nõukogu peab samuti välja töötama ja rakendama ellu strateegia emakeelse õppe õiguse realiseerimiseks, tegema koostööd venekeelsete koolide vanemate kogudega venekeelse kooli arengu strateegilistes küsimustes ning venekeelsete koolide pedagoogidega.

Nõukogu hakkab monitoorima ja analüüsima seaduste mõju ja tähtsust venekeelsele koolile.

Samuti loodab nõukogu osaleda seaduseloomes hariduse vallas.
"See tähendab, et nõukogu liikmed hakkavad tihedalt suhtlema parlamendikomisjonidega, kes vastutavad nende küsimuste ringi eest, esitama neile ettepanekuid ja vahetama infot," sõnas Lobov.